Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Suflet cytrynowy

2 cytryny
2 dkg bu??ki tartej
4 ??????tka
1 dkg mas??a i bu??ka tarta do p????miska
14 dkg cukru
4 bia??ka (piana)
Ogniotrwa??y p????misek posmarowaÄ? mas??em. CytrynÄ? op??ukaÄ? w ciep??ej wodzie, nak??uÄ? gÄ?sto a p??ytko, aby nie pok??uÄ? owocu tylko ??????tÄ? i bia??Ä? sk??rkÄ?, w??o??yÄ? do zimnej wody i ugotowaÄ? odlewajÄ?c kilka razy wodÄ?. Ugotowane, zupe??nie miÄ?kkie cytryny przetrzeÄ? usuwajÄ?c pestki. UbiÄ? bia??ka na pianÄ?. UtrzeÄ? ??????tka z cukrem, dodajÄ?c przetarte cytryny. Na utartÄ? masÄ? wy??o??yÄ? pianÄ?, przesypaÄ? bu??kÄ? tartÄ? i lekko wymieszaÄ?. MasÄ? wy??o??yÄ? ??y??kÄ? na p????misek ogniotrwa??y spiÄ?trzajÄ?c jÄ?: ustawiÄ? na blasze i wsunÄ?Ä? do silnie ogrzanego piekarnika (220 stopni), upiec (ok. 25 min.). PodawaÄ? wprost z pieca, bo szybko opada. PodawaÄ? z sosem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design