Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Czarne kie??baski

3/4 szklanki krwi wo??owej
10 dag kaszy per??owej
10 dag s??oniny
1 cebula cienkie jelito (ok.1 m)
s??l
pieprz
??y??eczka suszonego majeranku
KaszÄ? umyÄ?, namoczyÄ? na kilka godzin i ugotowaÄ?. OdcedziÄ?, przelaÄ? gotujÄ?cÄ? wodÄ?, aby siÄ? nie klei??a. Krew ukrÄ?ciÄ? z dodatkiem soli, dodaÄ? do kaszy, przyprawiÄ? solÄ?, pieprzem i majerankiem. Do??o??yÄ? pokrajanÄ? w kostkÄ? s??oninÄ? i wyrobiÄ? masÄ?. Nape??niÄ? niÄ? jelito, przewiÄ?zujÄ?c nitkÄ? co 20 cm, i ugotowaÄ? w osolonej wodzie (10-15 min), a potem u??o??yÄ? na blasze i zapiec w piekarniku (20 min). PodawaÄ? kie??baski na gorÄ?co, prosto z pieca, razem z plastrami sma??onego boczku i pieczonymi ziemniakami oraz marynowanÄ? Ä?wik??Ä? lub zielonÄ? sa??atÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design