50 dag krowiego wymienia
cebula
kilka ziaren pieprzu
listek laurowy
go??dzik
s??l |
WymiÄ? dobrze umyÄ?, zalaÄ? zimnÄ? wodÄ? i obgotowaÄ? (20-30 min), po czym wodÄ? zlaÄ? i zalaÄ? wymiÄ? nastÄ?pnÄ? - przegotowanÄ? i gorÄ?cÄ? (ok. 2 I). DodaÄ? listek laurowy, pieprz, go??dzik i ??y??kÄ? soli. GotowaÄ? na bardzo ma??ym ogniu ok. 4 godz., a?? wymiÄ? bÄ?dzie ca??kowicie miÄ?kkie. Po ugotowaniu pokrajaÄ? na cienkie (ok. 0,5 cm) plastry, obtoczyÄ? je w mÄ?ce, rozbe??tanym jajku, a na koniec w tartej bu??ce. Sma??yÄ? z obu stron na rozgrzanym t??uszczu, po usma??eniu jeszcze trochÄ? osoliÄ?. PodawaÄ? z sa??atkÄ? kartoflanÄ?.
|