Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kotlety z wymienia

50 dag krowiego wymienia
cebula
kilka ziaren pieprzu
listek laurowy
go??dzik
s??l
WymiÄ? dobrze umyÄ?, zalaÄ? zimnÄ? wodÄ? i obgotowaÄ? (20-30 min), po czym wodÄ? zlaÄ? i zalaÄ? wymiÄ? nastÄ?pnÄ? - przegotowanÄ? i gorÄ?cÄ? (ok. 2 I). DodaÄ? listek laurowy, pieprz, go??dzik i ??y??kÄ? soli. GotowaÄ? na bardzo ma??ym ogniu ok. 4 godz., a?? wymiÄ? bÄ?dzie ca??kowicie miÄ?kkie. Po ugotowaniu pokrajaÄ? na cienkie (ok. 0,5 cm) plastry, obtoczyÄ? je w mÄ?ce, rozbe??tanym jajku, a na koniec w tartej bu??ce. Sma??yÄ? z obu stron na rozgrzanym t??uszczu, po usma??eniu jeszcze trochÄ? osoliÄ?. PodawaÄ? z sa??atkÄ? kartoflanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design