Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina po marynarsku

40 dag wo??owiny krzy??owej
3 du??e cebule
6-7 ??redniej wielko??ci ziemniak??w
10 dag s??oniny lub t??ustego boczku
2 szklanki roso??u (ewentualnie z kostki)
s??l
pieprz
musztarda
margaryna do sma??enia
Plastry miÄ?sa zbiÄ? dok??adnie t??uczkiem, z obu stron posmarowaÄ? musztardÄ? i obsma??yÄ? na rozgrzanej margarynie. Ziemniaki obraÄ?, umyÄ? i pokrajaÄ? w talarki. CebulÄ? obraÄ? i pokrajaÄ? w ??semki. WysmarowaÄ? t??uszczem naczynie ??aroodporne i uk??adaÄ? warstwami ziemniaki z cebulÄ? oraz miÄ?so, ka??dÄ? warstwÄ? opr??szajÄ?c lekko solÄ? i pieprzem. WlaÄ? ros???? i pokrajanÄ?, przysma??onÄ? s??oninÄ?. Naczynie przykryÄ? i wstawiÄ? do nagrzanego piekarnika. ZapiekaÄ? 30-40 min. PodawaÄ? w tym samym naczyniu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design