Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina szmurowana po kaszubsku

70 dag wo??owiny zrazowej
10 dag smalcu
szklanka wywaru z jarzyn lub roso??u
3 du??e cebule
10 zÄ?bk??w czosnku
??y??eczka majeranku
s??l
pieprz
Wo??owinÄ? umyÄ?, posypaÄ? solÄ? i majerankiem, ob??o??yÄ? gÄ?sto plastrami cebuli i czosnku. ZostawiÄ? w ch??odnym miejscu pod przykryciem na jednÄ? dobÄ?, po czym usunÄ?Ä? przyprawy, natrzeÄ? miÄ?so mielonym pieprzem, obsma??yÄ? na smalcu i upiec w piekarniku, podlewajÄ?c roso??em. PodawaÄ? z sosem grzybowym i kaszÄ? gryczanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design