Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Siekanka

5-6 ziemniak??w
45 dag pieczonego lub gotowanego miÄ?sa (wo??owina lub baranina)
20 dag gotowanej lub wÄ?dzonej szynki
??y??ka mas??a
2 ??y??ki oliwy
2 cebule
??y??ka posiekanej pietruszki
s??l
pieprz
6 ca??ych jajek lub ??????tek
Ziemniaki obraÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ? i przesma??yÄ? (10-15 min) na gorÄ?cym oleju i ma??le. Prze??o??yÄ? do ogrzanego naczynia a na tym samym t??uszczu przesma??yÄ? posiekanÄ? cebulÄ? i - kr??tko! - pokrajane w drobnÄ? kostkÄ? miÄ?so i szynkÄ?. Po??Ä?czyÄ? z ziemniakami, dodaÄ? pietruszkÄ?, s??l i pieprz. Roz??o??yÄ? na talerzach i na ka??dej porcji po??o??yÄ? usma??one jajko lub tylko surowe ??????tko.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design