Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Rizotto z bia??ymi truflami

Kuchnia w??oska
240 g ry??u
300 g wo??owiny na ros????
1I gorÄ?cej wody
50 g mas??a i 10 g s??oniny
10 g surowej szynki (parme??skiej) bardzo cienko pokrojonej
1 cebula i 1 marchewka
1 ??odyga selera naciowego
1/2 szklanki bia??ego wina
50 g tartego parmezanu
40 g bia??ych trufli pokrojonych na cieniutkie plasterki
s??l
Wo??owinÄ? ze s??oninÄ?, szynkÄ? i po??owÄ? cebuli zrumieniÄ? na ma??ym ogniu, po czym zalaÄ? wodÄ?, dodaÄ? s??l, seler, marchew i gotowaÄ? 2 godziny. Ugotowany ros???? przecedziÄ?. PokrojonÄ? drugÄ? po??owÄ? cebuli sma??yÄ? przez 3 minuty z po??owÄ? przygotowanej porcji mas??a, a nastÄ?pnie zalaÄ? 1/2 szklanki wody i gotowaÄ? jeszcze e minut. Po up??ywie tego czasu wsypaÄ? ry?? i pra??yÄ? 2 minuty, po czym wlaÄ? wino, a gdy odparuje, dolaÄ? odpowiedniÄ? ilo??Ä? roso??u. Gdy ry?? siÄ? ugotuje, zdjÄ?Ä? rizotto z ognia, przyprawiÄ? mas??em i parmezanem. Dok??adnie wymieszaÄ?, na wierzchu u??o??yÄ? plasterki trufli i podawaÄ? na st????.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design