Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Czerwone rizotto piemonckie

Kuchnia w??oska
200 g ry??u
40 g szpiku z m??odej wo??owiny
2 dojrza??e pomidory
20 g mas??a
20 g tartego parmezanu
1 cebula
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
1/2 I roso??u z wo??owiny
1 szklanka wina dolcetto
1 ga??Ä?zka rozmarynu
s??l, pieprz
W garnku z grubego aluminium o zaokrÄ?glonym dnie roztopiÄ? szpik, zrumieniÄ? pokrojonÄ? cebulÄ?, po czym dodaÄ? koncentrat pomidorowy oraz odsÄ?czone z soku pomidory (bez sk??rek i ziarenek), a po oko??o 3 minutach do garnka wsypaÄ? ry??. Pra??yÄ? go przez kilka minut, a nastÄ?pnie zalaÄ? winem. PodgrzewaÄ? stale mieszajÄ?c a?? do znacznego odparowania wina. Gdy to nastÄ?pi, wlaÄ? ros????, posoliÄ? i gotowaÄ? na ma??ym ogniu bez mieszania. Pod koniec gotowania w??o??yÄ? ga??Ä?zkÄ? rozmarynu. Ry?? ma byÄ? miÄ?kki, ale nie rozgotowany (al dente) Po zdjÄ?ciu z ognia do rizotta dodaÄ? mas??o, ser i pieprz, a po kilku minutach wszystko energicznie wymieszaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design