Kuchnia w??oska
1 kie??basa serdelowa
300 g g??owizny wo??owej lub cielÄ?cej
1 ozorek
400 g ogon??w wo??owych
300 g wo??owiny bez ko??ci
200 g cielÄ?ciny
1/2 kurczaka
4 ziemniaki
2 marchewki
1 cebula
1 ??odyga selera naciowego
s??l |
Oczyszczone i umyte warzywa zagotowaÄ? w osolonej wodzie. Potem do garnka z warzywami w??o??yÄ? wszystkie sk??adniki wo??owe, a po 40 minutach gotowania do??o??yÄ? cielÄ?cinÄ? i kurczaka. Kie??basÄ? serdelowÄ? zagotowaÄ? oddzielnie i dodaÄ? do miÄ?s pod koniec gotowania. Proces gotowania ma trwaÄ? ??Ä?cznie 2 godziny. Zestaw gotowanych miÄ?s podawaÄ? na gorÄ?co na du??ym p????misku z takimi sosami, jak sos zielony, sos cotognata lub sos czerwony.
|