Kuchnia w??oska
400 g polÄ?dwicy wo??owej lub wo??owiny krzy??owej
2 zÄ?bki czosnku
1 bia??a trufla
sok z 1/2 cytryny
10 ??y??ek oliwy z oliwek
s??l
pieprz |
OliwÄ?, sok cytrynowy, s??l, sok wyci??niÄ?ty z 2 zÄ?bk??w czosnku i pieprz ubijaÄ? kuchennÄ? trzepaczkÄ? lub widelcem tak d??ugo, a?? sos bÄ?dzie mia?? jednolitÄ? konsystencjÄ?. MiÄ?so bardzo drobno posiekaÄ?, u??o??yÄ? na p????misku i polaÄ? przygotowanym sosem. OdstawiÄ? na p???? godziny, ??eby nabra??o smaku. PodawaÄ? ob??o??one cienkimi plasterkami trufli.
|