Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pieczona polÄ?dwica wo??owa

Kuchnia w??oska
800 g polÄ?dwicy z m??odej wo??owiny
2 zÄ?bki czosnku
60 g mas??a
rozmaryn i sza??wia
1 szklanka bia??ego wina
1 ??y??ka koniaku
1 ??y??eczka cukru
2 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l
pieprz
OliwÄ? dobrze rozgrzaÄ? na patelni i na du??ym ogniu zrumieniÄ? ze wszystkich stron polÄ?dwicÄ? wraz z roztartym czosnkiem. Na drugiej patelni roztopiÄ? mas??o, prze??o??yÄ? do niej polÄ?dwicÄ?, w??o??yÄ? rozmaryn i sza??wiÄ? i doko??czyÄ? sma??enie, dodajÄ?c koniak, wino, cukier, s??l i pieprz.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design