Kuchnia w??oska
300 g pokrojonej w cienkie plastry gotowanej wo??owiny
1 drobno pokrojona szalotka
60 g suchar??w z pszennej mÄ?ki
1 ??y??ka czerwonego octu winnego
6 wymoczonych filet??w sardeli
2 ??y??ki drobno posiekanych kapar??w
1 ??y??eczka drobno posiekanych li??ci estragonu
6 ??y??ek oliwy z oliwek (extravergine)
s??l
??wie??o zmielony pieprz |
Na dnie p????miska u??o??yÄ? suchary, skropiÄ? je octem i oliwÄ?, a nastÄ?pnie u??o??yÄ? na nich plastry gotowanej wo??owiny i filety sardeli. Po??Ä?czyÄ? kapary z estragonem, cebulkÄ?, solÄ?, pieprzem i oliwÄ?. Tak przygotowanym sosem polaÄ? miÄ?so i wstawiÄ? na godzinÄ? do lod??wki. Sa??atkÄ? podawaÄ? sch??odzonÄ?.
|