Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Strudel makowo - dyniowy

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg dyni
70 g utartego maku
150 g cukru
30 g tartej bu??ki
otarta sk??rka z 1 cytryny
sok z 1 /2 cytryny
szczypta ut??uczonych go??dzik??w
szczypta cynamonu
DyniÄ? obraÄ?, usunÄ?Ä? pestki, wydrÄ???yÄ? miÄ???sz, utrzeÄ? na grubej tarce, lekko posoliÄ?, odstawiÄ? na 15 min. NastÄ?pnie wycisnÄ?Ä? i wymieszaÄ? ze sk??rkÄ? cytrynowÄ?, sokiem z cytryny, cynamonem, go??dzikami i 75 g cukru. DrugÄ? po??owÄ? cukru wymieszaÄ? z utartym makiem i tartÄ? bu??kÄ?. MasÄ? makowÄ? roz??o??yÄ? na ca??ym cie??cie, dyniÄ? tylko na jednej trzeciej. ZrolowaÄ? strudel i piec w ??rednio nagrzanym piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design