Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? wo??owa z boczkiem

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg wo??owiny (zraz??wka)
1 cebula
100 g wÄ?dzonego boczku
li??Ä? laurowy
100 g t??uszczu kilka ziarenek pieprzu
1/4 I czerwonego wina
kolendra
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
owoce ja??owca
2 marchwie
s??l
2 pietruszki
pieprz
MiÄ?so gÄ?sto naszpikowaÄ? boczkiem pokrojonym w s??upki, posoliÄ? i posypaÄ? pieprzem. Warzywa obraÄ?, pokroiÄ? w cienkie, d??ugie paski i razem z posiekanÄ? cebulÄ? u??o??yÄ? na dnie rondla. W??o??yÄ? na to miÄ?so, polaÄ? je gorÄ?cym t??uszczem i czerwonym winem i dusiÄ? do miÄ?kko??ci w piekarniku, pamiÄ?tajÄ?c o tym, aby miÄ?so czÄ?sto polewaÄ? powsta??ym sosem. Uduszone miÄ?so wyjÄ?Ä? i u??o??yÄ? na p????misku, warzywa przetrzeÄ? przez sito, dodaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ?, zagotowaÄ? i tym sosem zalaÄ? miÄ?so.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design