Kuchnia wÄ?gierska
650 g rostbefu
2 ??y??eczki pieprzu
70 g t??uszczu
1 ??y??eczka majeranku
1 du??a cebula
s??l
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka przecieru pomidorowego |
MiÄ?so pokroiÄ? w 5-6 cm paski o grubo??ci palca i umyÄ?. PosiekanÄ? cebulÄ? zrumieniÄ? na t??uszczu, dodaÄ? roztarte zÄ?bki czosnku i przecier pomidorowy, zalaÄ? odrobinÄ? wody i kr??tko gotowaÄ?. W??o??yÄ? pokrojone miÄ?so, posoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem i majerankiem, wymieszaÄ? i dusiÄ? pod przykryciem. CzÄ?sto dolewaÄ? po trochu wody; musi powstaÄ? bardzo gÄ?sty sos.
|