Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz pustelnika

Kuchnia wÄ?gierska
700 g miÄ?sa wo??owego
1 ??y??eczka majeranku
70 g t??uszczu s??l
2 cebule
500 g ziemniak??w
2 zÄ?bki czosnku
2 ??wie??e papryki
2 ??y??eczki mielonej papryki
250 g pomidor??w
1 ??y??eczka kminku
1 g????wka kapusty (ok.1 kg)
MiÄ?so pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, umyÄ?, wymieszaÄ? z posiekanÄ? cebulÄ?, roztartym czosnkiem, mielonÄ? paprykÄ?, kminkiem i majerankiem, posoliÄ?. DusiÄ? pod przykryciem, dolewajÄ?c tyle wody, aby miÄ?so nie przywar??o do dna garnka. PaprykÄ? pokroiÄ? w pod??u??ne paski, obrane ziemniaki w kostkÄ?, pomidory na Ä?wiartki, kapustÄ? poszatkowaÄ? i wszystko w??o??yÄ? do garnka, gdy miÄ?so bÄ?dzie prawie miÄ?kkie. ZalaÄ? wodÄ? i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design