Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz z kot??a

Kuchnia wÄ?gierska
600 g prÄ?gi
1 ??y??eczka majeranku
60 g t??uszczu
500 g ziemniak??w
2 cebule
3 ??wie??e papryki
2 zÄ?bki czosnku
250 g pomidor??w
2 ??y??eczki mielonej papryki
1 jajo
mÄ?ka
1 ??y??eczka kminku
MiÄ?so pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, umyÄ? i w??o??yÄ? do garnka. WymieszaÄ? z t??uszczem, posiekanÄ? cebulÄ?, roztartym czosnkiem, mielonÄ? paprykÄ?, kminkiem i majerankiem, posoliÄ? i dusiÄ? pod przykryciem, od czasu do czasu dolewajÄ?c trochÄ? wody, aby miÄ?so siÄ? nie przypali??o. Gdy miÄ?so jest prawie miÄ?kkie, dodaÄ? pokrojonÄ? w pod??u??ne paski paprykÄ?, rozkrojone na Ä?wiartki pomidory i pokrojone w kostkÄ? ziemniaki. WlaÄ? do??Ä? du??o wody i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Do jaja dodaÄ? tyle mÄ?ki, ile wch??onie, i zagnie??Ä? twarde ciasto. RÄ?kÄ? posypanÄ? mÄ?kÄ? formowaÄ? ma??e kuleczki wielko??ci grochu. UgotowaÄ? w osolonej wodzie, odcedziÄ? i dodaÄ? do garnka z gulaszem, kt??ry musi byÄ? znacznie gÄ?stszy ni?? zupa.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design