Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Rostbef familijny

Kuchnia wÄ?gierska
4 plastry rostbefu
2 ??y??eczki mielonej papryki
80 g t??uszczu
s??l
1 cebula
1 ??y??eczka kminku
3 ??wie??e papryki
1 ??y??eczka majeranku
4 pomidory
750 g ziemniak??w
Plastry rostbefu umyÄ? (naciÄ?gnÄ?Ä? brzegi), posoliÄ? i podsma??yÄ? szybko z obu stron na gorÄ?cym t??uszczu. WyjÄ?Ä? z t??uszczu, poddusiÄ? w nim posiekanÄ? cebulÄ?, wsypaÄ? mielonÄ? paprykÄ? i zalaÄ? wodÄ?. Do powsta??ego sosu w??o??yÄ? plastry rostbefu i dusiÄ? pod przykryciem, a?? bÄ?dÄ? na p???? miÄ?kkie. Wtedy wyjÄ?Ä? miÄ?so i w??o??yÄ? do sosu pokrojone na krÄ???ki ziemniaki, na nie uk??adaÄ? opr??szone kminkiem i majerankiem plastry rostbefu, a na nich pokrojone w krÄ???ki pomidory i ??wie??Ä? paprykÄ?. ZalaÄ? takÄ? ilo??ciÄ? wody, aby wszystko dok??adnie przykry??a, i dusiÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design