Kuchnia wÄ?gierska
4 plastry rostbefu
100 g t??uszczu
500 g kiszonej kapusty
s??l
500 g ziemniak??w
pieprz
1 cebula
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
100 g wÄ?dzonego boczku |
CebulÄ? pokrojonÄ? w krÄ???ki poddusiÄ? na 50g t??uszczu, dodaÄ? dobrze wyci??niÄ?tÄ? kapustÄ? kiszonÄ?, dobrze przesma??yÄ? i wy??o??yÄ? niÄ? dno brytfanny. Plastry rostbefu posoliÄ?, szybko z obu stron podsma??yÄ? na 50 g t??uszczu i uk??adaÄ? na kiszonej kapu??cie. Ziemniaki w ??upinkach ugotowaÄ? w osolonej wodzie, obraÄ?, pokroiÄ? w plasterki i r??wnomiernie roz??o??yÄ? na plastrach miÄ?sa. NastÄ?pnie polaÄ? potrawÄ? roztopionym t??uszczem, posypaÄ? drobno pokrojonym boczkiem wÄ?dzonym, zalaÄ? 2 fili??ankami wody oraz kwa??nÄ? ??mietanÄ? i piec w piekarniku na z??oty kolor w ??redniej temperaturze.
|