Kuchnia z szybkowaru
50 dag cynadr??w
2 du??e cebule
4 dag t??uszczu
1-2 ??y??ki mÄ?ki
2-3 ??y??ki karmelu
1 kieliszek wina
siekana natka pietruszki
s??l i pieprz do smaku |
Cynadry nadkroiÄ?, przez godzinÄ? moczyÄ? w zimnej wodzie, po czym zlaÄ? jÄ? i cynadry obgotowaÄ? w nowej. OdcedziÄ?, przekroiÄ? cynadry wzd??u??, a nastÄ?pnie pokroiÄ? na cienkie plasterki. Tak przygotowane cynadry w??o??yÄ? do szybkowaru, zalaÄ? nowÄ? wodÄ?, tak by je przykry??a, zagotowaÄ?, zdjÄ?Ä? szumowiny. OczyszczonÄ? cebulÄ? pokroiÄ?, wraz z t??uszczem dodaÄ? do cynadr??w i po zamkniÄ?ciu szybkowaru ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, dopiero teraz posoliÄ?, dodaÄ? pieprz i wino, po czym doprowadziÄ? sos do ??Ä?danej gÄ?sto??ci, dodajÄ?c mÄ?kÄ? i wodÄ?, zagotowaÄ?.
|