Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Flaki po francusku 35 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag oczyszczonych i obgotowanych flak??w wo??owych
3 ??y??ki smalcu
2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
2-3 cebule
1 ??y??ka mÄ?ki
s??l i pieprz do smaku
woda
Oczyszczone flaki (nale??a??o je w tym celu oskrobaÄ? no??em, starannie wyp??ukaÄ?, wyszorowaÄ? solÄ? i szczotkÄ?, po czym znowu dobrze op??ukaÄ?) obgotowaÄ? 2-3 razy, zalewajÄ?c za ka??dym razem nowÄ? zimnÄ? wodÄ?. PokroiÄ? w paseczki. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, lekko przyrumieniÄ? na nim flaki i oczyszczonÄ? pokrojonÄ? cebulÄ?, wymieszaÄ? z mÄ?kÄ?. WlaÄ? wody tyle, by pokry??a flaki, w??o??yÄ? koncentrat pomidorowy, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design