Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz po mazursku 17 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny z ko??ciÄ? z roso??u
2-3 szklanki roso??u
1 du??a w??oszczyzna z kapustÄ?
70 dag kartofli
3 og??rki kiszone (20 dag)
6 dag t??uszczu
2 du??e cebule
0,5 szklanki ??mietany
1 ??y??ka mÄ?ki
s??l i pieprz do smaku
Na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu zrumieniÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?, wrzuciÄ? pokrojone w kostkÄ? odjÄ?te od ko??ci miÄ?so, pokrojone w kostkÄ? kartofle i poszatkowane warzywa. ZalaÄ? roso??em, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wkroiÄ? og??rki, posoliÄ? i popieprzyÄ? do smaku i pogotowaÄ? jeszcze bez przykrywania hermetycznego 5-7 minut. DoprawiÄ? mÄ?kÄ? wymieszanÄ? ze ??mietanÄ?, zagotowaÄ?. PodawaÄ? z chlebem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design