Kuchnia z szybkowaru
50 dag wo??owiny z ko??ciÄ?
3 dag t??uszczu 1 ??y??ka mÄ?ki
2 du??e cebule
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
s??l i papryka ostra mielona do smaku; woda |
MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci i pokroiÄ? na kawa??ki posypaÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim miÄ?so, wrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i r??wnie?? razem zrumieniÄ?. ZalaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 45 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie na odrobinie t??uszczu zasma??yÄ? przecier pomidorowy z paprykÄ? mielonÄ?, rozrzedziÄ? wodÄ? i po otwarciu szybkowaru dodaÄ? do miÄ?sa, zagotowaÄ?.
|