Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Gulasz wo??owy z kartoflami 45 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag przedniej wo??owiny bez ko??ci
10 dag s??oniny
40 dag cebuli
4 ??y??ki oleju
dobrego (np. sojowego)
1-2 ??y??eczki s??odkiej papryki mielonej (mo??na dodaÄ? nieco ostrej)
1 szklanka wody
0,5 szklanki ??mietanki
1 kg kartofli
s??l i pieprz do smaku
MiÄ?so i s??oninÄ? pokroiÄ? w s??upki, oczy??ciÄ? i pokroiÄ? cebulÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze olej, w??o??yÄ? i wymieszaÄ? miÄ?so, s??oninÄ? i cebulÄ?, posypaÄ? paprykÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, w??o??yÄ? oczyszczone i pokrojone kartofle. ZamknÄ?Ä? ponownie szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po ugotowaniu wymieszaÄ? ze ??mietankÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design