Kuchnia z szybkowaru
50 dag przedniej wo??owiny bez ko??ci
10 dag s??oniny
40 dag cebuli
4 ??y??ki oleju
dobrego (np. sojowego)
1-2 ??y??eczki s??odkiej papryki mielonej (mo??na dodaÄ? nieco ostrej)
1 szklanka wody
0,5 szklanki ??mietanki
1 kg kartofli
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so i s??oninÄ? pokroiÄ? w s??upki, oczy??ciÄ? i pokroiÄ? cebulÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze olej, w??o??yÄ? i wymieszaÄ? miÄ?so, s??oninÄ? i cebulÄ?, posypaÄ? paprykÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, w??o??yÄ? oczyszczone i pokrojone kartofle. ZamknÄ?Ä? ponownie szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po ugotowaniu wymieszaÄ? ze ??mietankÄ?.
|