Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?owicka rolada wo??owa 30 min

Kuchnia z szybkowaru
80 dag wo??owiny bez ko??ci (zrazowej)
10 dag boczku wÄ?dzonego
6 dag smalcu
3 jaja
3 du??e cebule
1 ??y??ka mÄ?ki
siekana natka pietruszki
listki estragonu
s??l i pieprz do smaku
1 szklanka wody
MiÄ?so dobrze rozbiÄ?, posypaÄ? solÄ? i pieprzem. Na pokrojonym w kostkÄ? boczku usma??yÄ? jajecznicÄ?, ca??kiem jej nie dosma??ajÄ?c, rozsmarowaÄ? na p??acie miÄ?sa, posypaÄ? drobno posiekanÄ? pietruszkÄ?. Ca??o??Ä? zwinÄ?Ä?, obwiÄ?zaÄ? sznurkiem, obsypaÄ? dooko??a mÄ?kÄ? i obrumieniÄ? w szybkowarze na rozgrzanym smalcu. Ob??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w plastry cebulÄ?. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut do momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po wyjÄ?ciu z szybkowaru z rolady zdjÄ?Ä? sznurek, pokroiÄ? jak na porcje, z resztek mÄ?ki zrobiÄ? zasma??kÄ?, po??Ä?czyÄ? z sosem w szybkowarze, doprawiÄ? estragonem, solÄ? i pieprzem. PolaÄ? tym sosem roladÄ? i podawane razem kartofle lub kluski.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design