Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Oz??r do podania

Kuchnia z szybkowaru
1 oz??r wo??owy
1 du??a w??oszczyzna
1 li??Ä? laurowy
4 ziarna pieprzu
4 ziarna ziela angielskiego
s??l do smaku
Oz??r starannie wymyÄ? szczotkÄ? i wyciÄ?Ä? gruczo??y ??linowe kt??re znajdujÄ? siÄ? po obu stronach przy nasadzie. Oz??r zalaÄ? w szybkowarze wrzÄ?cÄ? wodÄ? zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 70 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ? wyjÄ?Ä? oz??r, och??odziÄ? go w zimnej wodzie i zdjÄ?Ä? z niego sk??rÄ?, po czym ponownie w??o??yÄ? do szybkowaru. DodaÄ? oczyszczone i pokrojone warzywa oraz przyprawy, posoliÄ? i zn??w szybkowar zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Z wywaru mo??na zrobiÄ? dowolny sos. PodawaÄ? oz??r z chrzanem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design