Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? wo??owa z chrzanem 50 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny bez ko??ci
6 dag t??uszczu
1 du??a cebula
1-2 ??y??ki mÄ?ki
s??l do smaku
0,5 szklanki wody
Farsz:
15 dag tartego chrzanu
1 jajo
3 ??y??ki ??mietany
3 ??y??ki tartej bu??ki
s??l i cukier do smaku
MiÄ?so mocno pobiÄ? t??uczkiem, obsypaÄ? solÄ? i mÄ?kÄ?, obrumieniÄ? dok??adnie na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? w talarki cebulÄ?, zrumieniÄ?. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 45 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie przygotowaÄ? farsz. wymieszaÄ? wszystkie sk??adniki, posoliÄ? i pocukrzyÄ?, je??eli za rzadkie, dosypaÄ? tartej bu??ki (nadzienie powinno byÄ? gÄ?ste). Szybkowar otworzyÄ?, wyjÄ?Ä? wo??owinÄ?, po czym pokroiÄ? i nadziaÄ? jak w przepisie wy??ej. W??o??yÄ? z powrotem nadziane miÄ?so do szybkowaru i dusiÄ? 5-10 minut w niehermetycznie przykrytym szybkowarze.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design