Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? wo??owa z grzybami 50 min

Kuchnia z szybkowaru
70 dag wo??owiny bez ko??ci
6 dag t??uszczu
1 du??a cebula
1 ??y??ka mÄ?ki
3 dag grzyb??w suszonych
s??l do smaku
2 szklanki wody
ZalaÄ? grzyby 2 szklankami wody na kilka godzin. MiÄ?so obraÄ? dok??adnie z b??on, usunÄ?Ä? ??ciÄ?gna, pobiÄ? t??uczkiem. ObsypaÄ? dooko??a mÄ?kÄ? i solÄ?, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. W??o??yÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ? i te?? podrumieniÄ?. Namoczone uprzednio grzyby pokroiÄ? w paski i wraz z wodÄ?, w kt??rej siÄ? moczy??y, dodaÄ? do miÄ?sa. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 50 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? sos resztkÄ? mÄ?ki. PodawaÄ? piecze?? pokrojonÄ? na plastry, polanÄ? sosem z grzybami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design