Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? wo??owa z w??dkÄ? 60 min

Kuchnia z szybkowaru
70 dag wo??owiny bez ko??ci
6 dag s??oniny
7 ??y??ek oleju dobrego (np. sojowego)
6 dag t??uszczu
1 niedu??a pietruszka
2 cebule
1 marchew
20 dag pomidor??w
0,5 kieliszka w??dki
1 ??y??ka mÄ?ki
2 go??dziki
s??l i pieprz do smaku
1 szklanka wody
Wo??owinÄ? rozbiÄ? t??uczkiem na p??aski p??at, naszpikowaÄ? s??oninÄ?, posypaÄ? solÄ? i pieprzem. ZwinÄ?Ä? w rulon i obwiÄ?zaÄ? sznurkiem, obsypaÄ? mÄ?kÄ? dooko??a. RozgrzaÄ? , szybkowarze olej, obrumieniÄ? na nim dooko??a zwiniÄ?ty rulon miÄ?sa. DodaÄ? oczyszczone i poszatkowane warzywa, wlaÄ? wodÄ? dodaÄ? go??dziki i szybkowar zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 60 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie udusiÄ? na t??uszczu w oddzielnym naczyniu pomidory, przetrzeÄ? przez sito. Po otwarciu szybkowaru do miÄ?sa dodaÄ? uduszone pomidory, wlaÄ? w??dkÄ? i chwilÄ? pogotowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design