Kuchnia z szybkowaru
70 dag wo??owiny bez ko??ci
6 dag s??oniny
7 ??y??ek oleju dobrego (np. sojowego)
6 dag t??uszczu
1 niedu??a pietruszka
2 cebule
1 marchew
20 dag pomidor??w
0,5 kieliszka w??dki
1 ??y??ka mÄ?ki
2 go??dziki
s??l i pieprz do smaku
1 szklanka wody |
Wo??owinÄ? rozbiÄ? t??uczkiem na p??aski p??at, naszpikowaÄ? s??oninÄ?, posypaÄ? solÄ? i pieprzem. ZwinÄ?Ä? w rulon i obwiÄ?zaÄ? sznurkiem, obsypaÄ? mÄ?kÄ? dooko??a. RozgrzaÄ? , szybkowarze olej, obrumieniÄ? na nim dooko??a zwiniÄ?ty rulon miÄ?sa. DodaÄ? oczyszczone i poszatkowane warzywa, wlaÄ? wodÄ? dodaÄ? go??dziki i szybkowar zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 60 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie udusiÄ? na t??uszczu w oddzielnym naczyniu pomidory, przetrzeÄ? przez sito. Po otwarciu szybkowaru do miÄ?sa dodaÄ? uduszone pomidory, wlaÄ? w??dkÄ? i chwilÄ? pogotowaÄ?.
|