Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Rolada wo??owa 50 min

Kuchnia z szybkowaru
70 dag wo??owiny bez ko??ci
1 ??y??ka mÄ?ki
5 dag t??uszczu
s??l do smaku
0,5 szklanki wody
Farsz:
2 kromki czerstwego chleba
6 dag s??oniny
2 du??e cebule
s??l i pieprz do smaku
PrzygotowaÄ? farsz. namoczony uprzednio chleb odcisnÄ?Ä?, zemleÄ? w maszynce wraz z oczyszczonÄ? cebulÄ?, dodaÄ? drobno posiekanÄ? s??oninÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?, dok??adnie wymieszaÄ?. MiÄ?so ponakrawaÄ? raz z jednej, raz z drugiej strony tak, by powsta?? p??aski prostokÄ?tny p??at. P??at ten zbiÄ? mocno t??uczkiem, posoliÄ?, posmarowaÄ? r??wnomiernie nadzieniem i zwinÄ?Ä? w rulon. ObwiÄ?zaÄ? ??ci??le sznurkiem, obsypaÄ? mÄ?kÄ? i solÄ?, obrumieniÄ? naoko??o na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu. WlaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 50 minut od momentu ppcw. Po otwarciu szybkowaru zagÄ???ciÄ? sos resztÄ? mÄ?ki, zagotowaÄ?. Z miÄ?sa zdjÄ?Ä? sznurek, piecze?? pokroiÄ? w plastry, polaÄ? sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design