Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Serce wo??owe w potrawce winnej 40 min

Kuchnia z szybkowaru
1 serce
5 cebul
6 dag oleju lub smalcu
6 dag mas??a
2 szklanki czerwonego wina (zastÄ?pczo mo??na daÄ? tyle?? wody z octem winnym)
2 szklanki bulionu z kostek maggi
20 dag pieczarek
1 ??y??ka mÄ?ki
6-8 du??ych kartofli
pieprz i ewentualnie s??l do smaku
Serce pokroiÄ? na plastry, obtoczyÄ? w mÄ?ce, obrumieniÄ? w szybkowarze na t??uszczu. WrzuciÄ? oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? na plasterki cebulÄ?, wlaÄ? wino i bulion, popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie oczy??ciÄ? i pokroiÄ? w plasterki pieczarki oraz (w nieco wiÄ?ksze plasterki) kartofle. Mas??o wymieszaÄ? z pozosta??Ä? mÄ?kÄ?. OtworzyÄ? szybkowar, wrzuciÄ? mas??o z mÄ?kÄ? i wymieszaÄ?. W??o??yÄ? kartofle i pieczarki, ponownie zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design