Kuchnia z szybkowaru
70 dag wo??owiny bez ko??ci
5 dag t??uszczu
2 szklanki kwasu chlebowego
50 dag kartofli
3 marchwie
2 cebule
3 rzepy lub kalarepki
2 pietruszki
2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
1 p??aska ??y??ka mÄ?ki
siekana natka pietruszki
s??l i pieprz do smaku |
RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, obrumieniÄ? na nim pokrojone w kawa??ki miÄ?so, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone warzywa, opr??cz kartofli, obsma??yÄ? razem. WsypaÄ? mÄ?kÄ?, doprowadziÄ? do zrumienienia, posoliÄ? i popieprzyÄ?, wlaÄ? kwas chlebowy, wymieszaÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 50 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie oczy??ciÄ? kartofle, pokroiÄ? na plastry. OtworzyÄ? szybkowar, w??o??yÄ? opr??szone solÄ? kartofle, po czym ponownie szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? potrawÄ? posypanÄ? natkÄ? pietruszki.
|