Kuchnia z szybkowaru
50 dag wo??owiny bez ko??ci
5 ??y??ek dobrego oleju (np. sojowego)
25 dag cebuli (5-6 cebul)
2 butelki piwo
1 kg kartofli
s??l i pieprz do smaku |
PokroiÄ? miÄ?so na kawa??ki, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze oleju. WrzuciÄ? do niego oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?, zeszkliÄ?. WlaÄ? piwo, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 50 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone kartofle. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|