Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina z kartoflami duszona w piwie 60 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag wo??owiny bez ko??ci
5 ??y??ek dobrego oleju (np. sojowego)
25 dag cebuli (5-6 cebul)
2 butelki piwo
1 kg kartofli
s??l i pieprz do smaku
PokroiÄ? miÄ?so na kawa??ki, obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze oleju. WrzuciÄ? do niego oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?, zeszkliÄ?. WlaÄ? piwo, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 50 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone kartofle. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design