Kuchnia z szybkowaru
4 plastry wo??owiny
6 dag t??uszczu
0,75 szklanki bia??ego wina wytrawnego (zastÄ?pczo mo??e byÄ? tyle?? wody zakwaszonej octem winnym)
3 cebule
4 marchwie
2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
1 kg kartofli
s??l i pieprz do smaku |
RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, obrumieniÄ? na nim miÄ?so i wyjÄ?Ä?. Teraz do szybkowaru w??o??yÄ? oczyszczone marchwie oraz oczyszczone i pokrojone cebule, w??o??yÄ? te?? na powr??t miÄ?so, zalaÄ? wszystko winem (tak by pokrywa??o zawarto??Ä? szybkowaru), dodaÄ? koncentrat pomidorowy, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, w??o??yÄ? oczyszczone i pokrojone kartofle, opr??szyÄ? solÄ? i po ponownym zamkniÄ?ciu szybkowaru ogrzewaÄ? przez dalszych 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|