Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Wo??owina z kartoflami duszona z winem 45 min

Kuchnia z szybkowaru
4 plastry wo??owiny
6 dag t??uszczu
0,75 szklanki bia??ego wina wytrawnego (zastÄ?pczo mo??e byÄ? tyle?? wody zakwaszonej octem winnym)
3 cebule
4 marchwie
2 ??y??ki koncentratu pomidorowego
1 kg kartofli
s??l i pieprz do smaku
RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, obrumieniÄ? na nim miÄ?so i wyjÄ?Ä?. Teraz do szybkowaru w??o??yÄ? oczyszczone marchwie oraz oczyszczone i pokrojone cebule, w??o??yÄ? te?? na powr??t miÄ?so, zalaÄ? wszystko winem (tak by pokrywa??o zawarto??Ä? szybkowaru), dodaÄ? koncentrat pomidorowy, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 35 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, w??o??yÄ? oczyszczone i pokrojone kartofle, opr??szyÄ? solÄ? i po ponownym zamkniÄ?ciu szybkowaru ogrzewaÄ? przez dalszych 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design