Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny bez ko??ci
e dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
0.5 szklanki ??mietany
3 cebule
5-6 grzybk??w suszonych
uprzednio ugotowanych
2-3 kromki (10 dag) chleba ??ytniego razowego
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pociÄ?Ä? w poprzek w????kien na kawa??ki, ka??dy rozbiÄ?. Podsma??yÄ? na patelni oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? cebulÄ?, zmieszaÄ? jÄ? z pokrojonymi na grube paski grzybami. Na rozbite plastry miÄ?sa k??a??Ä? pokrojony w kostkÄ? chleb razowy, na to cebulÄ? z grzybami, zwinÄ?Ä?. Opr??szyÄ? zraziki solÄ? i mÄ?kÄ?, obrumieniÄ? na t??uszczu w szybkowarze i zalaÄ? wywarem z grzyb??w. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? sos ??mietanÄ? i pieprzem.
|