Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zrazy nadziewane ??liwkami 20 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny bez ko??ci
8 dag t??uszczu
1 p??aska ??y??ka mÄ?ki
5 dag ??liwek suszonych uprzednio namoczonych (po 1 na ka??dy zraz)
4 dag mas??a
0,5 szklanki czerwonego wina wytrawnego
s??l i pieprz do smaku
MiÄ?so pociÄ?Ä? w poprzek w????kien na kawa??ki, rozbiÄ?, posypaÄ? solÄ? i pieprzem. Na ka??dy kawa??ek po??o??yÄ? namoczonÄ? i osÄ?czonÄ? ??liwkÄ? bez pestki, zwinÄ?Ä? w rulon, spiÄ?Ä? lub obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?, obsypaÄ? mÄ?kÄ?. W szybkowarze rozgrzaÄ? t??uszcz, obrumieniÄ? na nim zrazy, wlaÄ? wino i 2-3 ??y??ki wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru dodaÄ? mas??o i jeszcze chwilÄ? podusiÄ? bez przykrycia.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design