Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zrazy po cieszy??sku 20 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny bez ko??ci
10 dag boczku wÄ?dzonego
1 og??rek kiszony (10 dag)
2 spore cebule
1 ??y??ka mÄ?ki
e dag smalcu
0,5 szklanki ??mietany
s??l i pieprz do smaku
MiÄ?so pokroiÄ? w poprzek w????kien na kawa??ki, rozbiÄ?, posypaÄ? solÄ? i pieprzem. Na ka??dy p??at miÄ?sa po??o??yÄ? plasterek boczku, pasek kiszonego og??rka, krÄ???ek cebuli ; zwinÄ?Ä? i spiÄ?Ä? lub obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim obtoczone w mÄ?ce zrazy, wrzuciÄ? pozosta??Ä? cebulÄ? pokrojonÄ? w kostkÄ? i te?? zrumieniÄ?. ZalaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru przyprawiÄ? sos ??mietanÄ? zmieszanÄ? z resztÄ? mÄ?ki i ewentualnie solÄ?. ZagotowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design