Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny bez ko??ci
10 dag boczku wÄ?dzonego
1 og??rek kiszony (10 dag)
2 spore cebule
1 ??y??ka mÄ?ki
e dag smalcu
0,5 szklanki ??mietany
s??l i pieprz do smaku |
MiÄ?so pokroiÄ? w poprzek w????kien na kawa??ki, rozbiÄ?, posypaÄ? solÄ? i pieprzem. Na ka??dy p??at miÄ?sa po??o??yÄ? plasterek boczku, pasek kiszonego og??rka, krÄ???ek cebuli ; zwinÄ?Ä? i spiÄ?Ä? lub obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim obtoczone w mÄ?ce zrazy, wrzuciÄ? pozosta??Ä? cebulÄ? pokrojonÄ? w kostkÄ? i te?? zrumieniÄ?. ZalaÄ? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru przyprawiÄ? sos ??mietanÄ? zmieszanÄ? z resztÄ? mÄ?ki i ewentualnie solÄ?. ZagotowaÄ?.
|