Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny bez ko??ci
1 p??aska ??y??ka mÄ?ki
6 dag smalcu
2 spore cebule
1 kromka (5 dag) razowego ??ytniego chleba
10 dag wÄ?dzonego boczku
1 jajo
s??l
pieprz i papryka mielona do smaku |
MiÄ?so pociÄ?Ä? w poprzek w????kien na kawa??ki, rozbiÄ?, osoliÄ? i popieprzyÄ?. PrzygotowaÄ? farsz. chleb namoczyÄ? (np. w mleku), odcisnÄ?Ä?, dodaÄ? jajo, pokrojony w paseczki boczek, dodaÄ? s??l, pieprz i paprykÄ?, wyrobiÄ?. RozsmarowaÄ? farsz na ka??dym p??acie miÄ?sa, zwinÄ?Ä? w rulonik, obtoczyÄ? w mÄ?ce. W szybkowarze rozgrzaÄ? smalec, obrumieniÄ? na nim zrazy, wrzuciÄ? pokrojonÄ? cebule i razem przesma??yÄ?. ZalaÄ? ca??o??Ä? wodÄ?, zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? sos solÄ?, pieprzem i resztÄ? mÄ?ki.
|