Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zrazy zb??jnickie 20 min

Kuchnia z szybkowaru
60 dag wo??owiny bez ko??ci
10 dag kie??basy zwyczajnej
0,5 szklanki bu??ki tartej
2 ??????tka
10 dag s??oniny
8 dag smalcu
2 cebule
1-2 zÄ?bki czosnku
musztarda
s??l i pieprz do smaku
MiÄ?so pociÄ?Ä? w poprzek w????kien na kawa??ki, rozbiÄ?, posmarowaÄ? roztartym z solÄ? czosnkiem i musztardÄ?, posoliÄ? i popieprzyÄ?. PrzygotowaÄ? farsz. oczyszczonÄ? i startÄ? na tarce do jarzyn cebulÄ? przysma??yÄ? na smalcu, gdy ostygnie wymieszaÄ? z tartÄ? bu??kÄ? i ??????tkami. Farszem tym posmarowaÄ? ka??dy p??at miÄ?sa, po??o??yÄ? na nim pokrojone w paski s??oninÄ? i kie??basÄ?. ZwinÄ?Ä? ciasno zrazy, spiÄ?Ä? lub obwiÄ?zaÄ? nitkÄ?, podlaÄ? wodÄ? (oko??o 1 szklanki) posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? polane t??uszczem od sma??enia cebuli, je??li zosta??o trochÄ? od farszu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design