Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Miodownik tokijski KASUTERA

Kuchnia japo??ska
5 jaj
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki miodu
1/2 szklanki mÄ?ki
2 ??y??ki cukru pudru
1. Jaja z cukrem i miodem ubijaÄ? do bia??o??ci. 2. Nie przerywajÄ?c ubijania wsypaÄ? przesianÄ? mÄ?kÄ?. 3. WlaÄ? ciasto do grubo wysmarowanej mas??em, du??ej prostokÄ?tnej blaszki 4. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190?C) i piec przez 45 min. z tym, ??e po 15 min. ciasto zamieszaÄ? ??y??kÄ? i piec dalej. 5. Ciasto wystudziÄ? w blasze, posypaÄ? cukrem pudrem. 6. PodawaÄ? pokrajane w paski
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design