Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PIECZE?? MY?šLIWSKA

1,5-2 kg wo??owiny,
1 szklanka oliwy,
1 du??a cebula,
6 ??y??ek octu winnego,
1/2 ??y??eczki zmia??d??onego czosnku,
1/4 ??y??ki pokruszonej ostrej papryki,
2 ??y??ki naci pietruszki,
2 ??y??eczki soli,
1/2 ??y??eczki pieprzu
PrzygotowaÄ? marynatÄ? mieszajÄ?c w salaterce oliwÄ?, ocet, drobno krajanÄ? cebulÄ?, czosnek, naÄ? pietruszki, pokruszonÄ? ostrÄ? paprykÄ?, s??l i pieprz. Ca??o??Ä? dok??adnie utrzeÄ?. Wo??owinÄ? w ca??o??ci w??o??yÄ? do marynaty, przycisnÄ?Ä? talerzykiem, odstawiÄ? na 4 godz. w temperaturze pokojowej. WyjÄ?Ä? miÄ?so z marynaty, oczy??ciÄ? z cebuli i innych sk??adnik??w, u??o??yÄ? na ruszcie i piec w gorÄ?cym piekarniku (225oC) przez ok. 20 min. NastÄ?pnie wyjÄ?Ä?, skropiÄ? oliwÄ?, ponownie wsunÄ?Ä? do ??rednio gorÄ?cego piekarnika (175°C) i piec ok.1,5 godz. do miÄ?kko??ci, polewajÄ?c kilkakrotnie sosem z pieczenia lub oliwÄ?. MarynatÄ? zagotowaÄ? na ostrym ogniu, nastÄ?pnie zmniejszyÄ? p??omie?? i pozwoliÄ?, by gotowa??a siÄ? przez 5 min. Piecze?? krajaÄ? w plastry, u??o??yÄ? na p????misku, polaÄ? gorÄ?cÄ? marynatÄ? i natychmiast podawaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design