Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CARBONADA WO?OWA

80 dag miÄ?sa wo??owego bez ko??ci,
40 dag cebuli,
1 ??y??ka przecieru pomidorowego,
1 ??y??ka mÄ?ki,
3 dag mas??a,
1 butelka piwa,
naÄ? pietruszki,
tymianek,
7 dag smalcu,
s??l
MiÄ?so krajaÄ? w kostkÄ?, sma??yÄ? na smalcu i posoliÄ?. WyjÄ?Ä?, a w tym samym t??uszczu poddusiÄ? plastry cebuli. MiÄ?so u??o??yÄ? w garnku, dodaÄ? przecier pomidorowy i podgrzewaÄ? na s??abym ogniu. DodaÄ? cebulÄ? z t??uszczem, wlaÄ? piwo, posypaÄ? tymiankiem i naciÄ? pietruszki. Ca??o??Ä? zaprawiÄ? zasma??kÄ? z mÄ?ki i mas??a. Rondel przykryÄ? i dusiÄ? potrawÄ? na ma??ym ogniu przez kolejne 2-3 godz. PodawaÄ? z ziemniakami gotowanymi w ??upinach i obranymi ze sk??rki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design