Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa grzybowa zabielana


8 szklanek wywaru z w??oszczyzny,
4 dag grzyb??w suszonych,
??y??ka smalcu,
cebula,
2/3 szklanki ??mietany,
3 ??y??ki mÄ?ki,
s??l,
naÄ? pietruszki,
pieprz
Grzyby dok??adnie op??ukaÄ? i ugotowaÄ? z cebulÄ?, nastÄ?pnie pokrajaÄ? w paski i dodaÄ? razem z wywarem do zagotowanego wywaru z w??oszczyzny. PodprawiÄ? mÄ?kÄ? i ??mietanÄ?, dodaÄ? t??uszcz, przyprawiÄ? da smaku pieprzem i posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PodawaÄ? z ??azankami, ry??em lub domowymi kluskami, ewentualnie z kaszÄ? jÄ?czmiennÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design