Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
GRZYBY W ROSOLE

Kuchnia chi??ska

12 suszonych chi??skich grzyb??w lub 16 pieczarek
3 i 1/2 szklanki wywaru l
1 cebula dymka lub ma??a cebula
1 plasterek ??wie??ego imbiru lub 1/2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 ??y??ka sosu sojowego
1/2 ??y??eczki cukru
1/4 ??y??eczki soli
Chi??skie grzyby wyp??ukaÄ?, zalaÄ? 1 i 1/2 szklanki ciep??ej wody, odstawiÄ? na 20 min. Trzonki ??ciÄ?Ä? r??wno z brzegiem kapelusza, odrzuciÄ?. Pieczarki op??ukaÄ?, trzonki odciÄ?Ä? od kapelusza (wykorzystaÄ? do innej potrawy). Chi??skie grzyby w??o??yÄ? do rondla, wlaÄ? wodÄ?, w kt??rej moczono grzyby i wywar, dodaÄ? pozosta??e sk??adniki doprowadziÄ? do wrzenia, gotowaÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu przez 1 godz. Pieczarki zalaÄ? wywarem i szklankÄ? wody, dodaÄ? cebulÄ?, imbir, sos sojowy i przyprawy, gotowaÄ? pod przykryciem przez 30 min. WyjÄ?Ä? cebulÄ? i imbir (??wie??y) przed podaniem. SerwowaÄ? na gorÄ?co. Proporcje: dla 4-5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design