Kuchnia wÄ?gierska
400 g wo??owiny bez ko??ci
2-3 marchwie
1 cebula plaster selera
1 zÄ?bek czosnku
1/2 ??y??eczki kminku
1 papryka
2 ??y??eczki mielonej papryki
2 pomidory
50 g t??uszczu
750 g ziemniak??w |
Drobno pokrojonÄ? cebulÄ? udusiÄ? na t??uszczu, dodaÄ? mielonÄ? paprykÄ?, roztarty zÄ?bek czosnku i op??ukane, pokrojone w kostkÄ? miÄ?so. DusiÄ? pod przykryciem tak d??ugo, a?? sok z miÄ?sa prawie siÄ? wygotuje: Wtedy dodaÄ? kminek, pokrojone w kostkÄ? marchew i seler, pokrojonÄ? w plasterki paprykÄ? i pomidory, s??l i zalaÄ? wszystko takÄ? ilo??ciÄ? wody, aby zawarto??Ä? garnka by??a przykryta. Gdy miÄ?so bÄ?dzie prawie miÄ?kkie, dodaÄ? pokrojone w kostkÄ? ziemniaki i jeszcze raz dolaÄ? wody. DusiÄ? pod przykryciem tak d??ugo, a?? miÄ?so i ziemniaki bÄ?dÄ? zupe??nie miÄ?kkie.
|