Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Banany niebia??skie PLATANOS EN GLORIA

Kuchnia japo??ska
3 ??y??ki mas??a
3 banany (niedojrza??e) lub gruszki
1 opakowanie serka homogenizowanego
4 ??y??ki cukru
1/2 ??y??eczki cynamonu
4 ??y??ki krem??wki lub ??mietanki (20 proc.)
1. Serek wy??o??yÄ? na sito z gazÄ? w celu odcedzenia serwatki (1-2 godz.). 2. Obrane banany pokrajaÄ? w d??ugie plastry (4 plasterki z jednego banana). 3. Sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le (2 ??y??ki) do lekkiego zrumienienia. 4. Prze??o??yÄ? po??owÄ? banan??w do wysmarowanego mas??em ??aroodpornego naczynia. 5. Serek dok??adnie wymieszaÄ? z cukrem i cynamonem, po??owÄ? masy posmarowaÄ? banany. 6. Pozosta??e usma??one banany u??o??yÄ? na masie serowej, pokryÄ? resztÄ? masy, polaÄ? krem??wkÄ? lub ??mietankÄ?. 7. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190 C) i zapiekaÄ? przez 20-30 min., a?? wierzch bÄ?dzie lekko rumiany. 8. PodawaÄ? na gorÄ?co. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design