Kuchnia japo??ska
3 ??y??ki mas??a
3 banany (niedojrza??e) lub gruszki
1 opakowanie serka homogenizowanego
4 ??y??ki cukru
1/2 ??y??eczki cynamonu
4 ??y??ki krem??wki lub ??mietanki (20 proc.) |
1. Serek wy??o??yÄ? na sito z gazÄ? w celu odcedzenia serwatki (1-2 godz.).
2. Obrane banany pokrajaÄ? w d??ugie plastry (4 plasterki z jednego banana).
3. Sma??yÄ? na rozgrzanym ma??le (2 ??y??ki) do lekkiego zrumienienia.
4. Prze??o??yÄ? po??owÄ? banan??w do wysmarowanego mas??em ??aroodpornego naczynia.
5. Serek dok??adnie wymieszaÄ? z cukrem i cynamonem, po??owÄ? masy posmarowaÄ? banany.
6. Pozosta??e usma??one banany u??o??yÄ? na masie serowej, pokryÄ? resztÄ? masy, polaÄ? krem??wkÄ? lub ??mietankÄ?.
7. WstawiÄ? do nagrzanego piekarnika (190 C) i zapiekaÄ? przez 20-30 min., a?? wierzch bÄ?dzie lekko rumiany.
8. PodawaÄ? na gorÄ?co.
Proporcje dla 2-3 os??b
|