Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa jarzynowa zasma??ana


(25 dkg ko??ci)
20 dkg fasolki szparagowej
15 dkg w??oszczyzny
30 dkg ziemniak??w
20 dkg kapusty w??oskiej
4 dkg mas??a
10 dkg marchewki
4 dkg mÄ?ki
1 ma??y kalafior (12 dkg)
s??l
6 dkg fasoli suchej lub zielona pietruszka
10 dkg zielonego groszku, albo zielony koperek
W??oszczyznÄ? (i ko??ci) op??ukaÄ?, oczy??ciÄ?, ugotowaÄ? wywar. Gdy warzywa ugotujÄ? siÄ?, wywar odcedziÄ?, warzywa pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wazy. Kalafior op??ukaÄ?, podzieliÄ? na czÄ???ci. Ziemniaki op??ukaÄ?, obraÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?. FasolkÄ? szparagowÄ? op??ukaÄ?, obraÄ? z w????kien, pokrajaÄ? na ma??e, sko??ne kawa??ki. Na odcedzonym wywarze ugotowaÄ? kalafior, ziemniaki, groszek lub fasolkÄ? szparagowÄ?. SporzÄ?dziÄ? lekko zrumienionÄ? zasma??kÄ?, wlaÄ? do wrzÄ?cej zupy, mieszajÄ?c zagotowaÄ? i posoliÄ? do smaku. Do zupy dodaÄ? pokrajanÄ? zieleninÄ?. W zimie dodaÄ? do zupy ugotowanÄ? osobno suchÄ? fasolÄ? (10 dkg) - zamiast fasolki szparagowej i groszku zielonego. PodawaÄ? z grzankami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design