Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Barszcz burakowy czysty na rosole


50 dkg burak??w Ä?wik??owych
cukier
50 dkg miÄ?sa wo??owego z ko??Ä?mi
li??Ä? bobkowy
25 dkg w??oszczyzny
pieprz
5 dkg cebuli
ziele angielskie
zakwas burakowy do smaku
(czosnek)
s??l
Buraki oczy??ciÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ?, obraÄ?, zetrzeÄ?, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, dodaÄ? kwasku cytrynowego, kilka razy zagotowaÄ?, odstawiÄ?. Gdy ostygnie, odcedziÄ?, odcisnÄ?Ä?. MiÄ?so i ko??ci op??ukaÄ?, zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ?, ugotowaÄ? wywar, na dogotowaniu dodaÄ? oczyszczonÄ? w??oszczyznÄ? pokrajanÄ? na czÄ???ci, zrumienionÄ? na p??ycie cebulÄ?, przyprawy, wywar dogotowaÄ? i odcedziÄ?. Po??Ä?czyÄ? wywar z miÄ?sa i burak??w, dodaÄ? zakwas burakowy do smaku, s??l, cukier do smaku (i roztarty czosnek). PodawaÄ? na talerzach lub w fili??ankach. Przed wlaniem do fili??anek zebraÄ? z barszczu t??uszcz. Do barszczu na talerzu podaje siÄ? uszka z r????norodnym nadzieniem, fasolÄ? jasiek, per??owÄ? ugotowanÄ? osobna, ziemniaki. Do barszczu w fili??ankach podaje siÄ? r????nego rodzaju paszteciki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design