Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa cytrynowa

Kuchnia liba??ska
1/4 kg podrob??w z drobiu (n????ki, skrzyde??ka)
1 ma??a cebula
1 ma??y kawa??ek selera
1 ma??a marchewka
1 i 1/2 l wody
2 ??y??ki ry??u
1 ??????tko
1-4 ??y??ek soku z cytryny
1/2 ??y??eczki soli
1. Podroby dok??adnie wymyÄ?, w??o??yÄ? do garnka z wodÄ?, dodaÄ? cebulÄ?, seler, marchewkÄ?. ZagotowaÄ?, odszumowaÄ?. GotowaÄ? na ma??ym ogniu przez godzinÄ?. 2. Ry?? dobrze wyp??ukaÄ? pod bie??Ä?cÄ? wodÄ? i w czystej wodziÄ? odstawiÄ? na 30 min. 3. OdcedziÄ? wywar, wlaÄ? go do drugiego garnka, powoli doprowadziÄ? do wrzenia, a tymczasem jeszcze raz wyp??ukaÄ? ry?? i osÄ?czyÄ?. Do gotujÄ?cego siÄ? roso??u dodaÄ? ryz, zamieszaÄ?, zagotowaÄ?. ZmniejszyÄ? p??omie?? i gotowaÄ? przez 15 min. ZdjÄ?Ä? z ognia. ??????tko roztrzepaÄ? w miseczce z sokiem cytrynowym i solÄ?, mieszajÄ?c, stopniowo wlewaÄ? wywar. 5. Po??Ä?czyÄ? z resztÄ? wywaru, podgrzewaÄ? na ma??ym ogniu, mieszajÄ?c nie dopu??ciÄ? do zagotowania. DoprawiÄ? do smaku solÄ?. 6. PodawaÄ? na gorÄ?co. ZupÄ? mo??na posypaÄ? posiekanym koperkiem lub zielonÄ? pietruszkÄ?. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design