Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa Jogurtowa

Kuchnia turecka
4 ??y??ki kaszy jÄ?czmiennej per??owej
2 i1/2 szklanki roso??u lub 2 I1/2 szklanki wody z kostkÄ? roso??owÄ?
1 szklanka jogurtu
1 du??a cebula drobno posiekana
1 ??y??ka mas??a
4 ??y??ki posiekane) miÄ?ty lub zielonej pietruszki
1/2 ??y??eczki soli szczypta pieprzu
2 szklanki czerstwej bu??ki
1 szklanka twarogu
1 roztarty zÄ?bek czosnku wywar z ko??ci lub woda z 1-2 kostkami roso??owymi ??mietanka lub mleko posiekana zielona pietruszka lub szczypiorek s??l i pieprz do smaku
1. KaszÄ? wyp??ukaÄ?, zalaÄ? wodÄ? i zostawiÄ? na noc. 2. OdcedziÄ?, gotowaÄ? do miÄ?kko??ci w rosole lub wodzie z kostkÄ? roso??owÄ? oko??o 15 min. 3. Na rozgrzanym ma??e usma??yÄ? cebulÄ?, a?? bÄ?dzie przezroczysta, nie dopu??ciÄ? do jej zrumienienia. DodaÄ? do zupy wraz z miÄ?tÄ? lub zielonÄ? pietruszkÄ? oraz solÄ? i pieprzem. GotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 30 min. 4. Na piÄ?Ä? minut przed podaniem zdjÄ?Ä? zupÄ? z ognia. Po 3 minutach wlaÄ? jogurt uprzednio po??Ä?czony z matÄ? ilo??ciÄ? zupy. Proporcje dla 3-4 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design